Forum Krawiectwa Taktycznego - ORKAN Tactical

Oporządzenie / Umundurowanie / Krawiectwo Taktyczne
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 1:45 am

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 24, 2007 1:30 pm 
ORKAN Tactical

Leander napisał(a):
Szybsze rozpięcie, bezproblemowe zamykanie jedną ręką w ciemności bez patrzenia na klamrę (życzę szczęścia z fastexem)

Żaden problem, wystarczy mieć fastexa typu pouch clip (surface mount)
Obrazek

Poza tym citeka nie zamkniesz bezproblemowo jedną ręką.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 24, 2007 1:42 pm 
Użytkownik

Może ja jestem jakiś dziwny w takim razie, ale łatwiej mi zamknąć citec'a niż fastex'a. Choć faktycznie, zapomniałem o tych klamrach gdzie żeńska jest przyszyta płasko na stałe, tym już rzeczywiście jest łatwiej- o ile męska wyczka jest odpowiednio skonstruowana, aby trudno było nie wcelować odpowiednio (np jeden z zębów poza klamrą).

Tytuł:
PostNapisane: N cze 24, 2007 7:53 pm 
Moderator

Kangur ma inne rozumienie pojęcia detal :) Co jest w sumie zrozumiałe. Z 10 hiszpanów bym wziął :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 12:10 am 
Specops

detal - chodzi o to że jak położymy obok siebie 'hiszpany' YKK / Nexus to różnice są mikroskopijne - np Nexus ma dwie szerokości bodajże i lekki 'click', którego nie ma YKK. jakoś tak.

5PLN??? 1.2 Euro? ej, coś nie wierze. to jakieś grosze kosztuje za 1000 sztuk, 220 Euro czy jakoś tak. jak wrócę do PL to mogę Wam cenniki sprawdzić.

Co do zapięcia:

Hiszpan jest bardzo szybki do otwarcia, jest cichy i bardzo mocny. To raz. z zapięciem jedną ręką mogą być problemy, zależy jak ładownica jest uszyta.

To co pokazał Hubert jest bardzo fajną alternatywą - surface mount czy jakoś tak. (Hubert partaczu czemu nie dałeś zielonych klamer? Czy to tylko tak na fotce wygląda? ;-) )

Też kwestia standardów - niektóre armie mają 'hiszpana' jako standardowe zapięcie no i wypada się dostosować.

no i elastyczność - klient nasz pan więc jak komuś ' hiszpan' lepiej leży to producent powinien oferować taką opcje.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 3:56 am 
ORKAN Tactical

kangur napisał(a):
detal - chodzi o to że jak położymy obok siebie 'hiszpany' YKK / Nexus to różnice są mikroskopijne - np Nexus ma dwie szerokości bodajże i lekki 'click', którego nie ma YKK. jakoś tak.

Nie wiem jak wygląda oferta Fastexa, ale National Molding ma w ofercie jeden typ zapięcia, YKK-Stocko 7 rodzaji (wg. katalogów jakie mam).

Cytuj:
5PLN??? 1.2 Euro? ej, coś nie wierze. to jakieś grosze kosztuje za 1000 sztuk, 220 Euro czy jakoś tak. jak wrócę do PL to mogę Wam cenniki sprawdzić.

A dokładniej 6zł netto ;) Tyle kosztuje zapięcie stosowane w PLCE produkcji STOCKO-YKK

Cytuj:
To co pokazał Hubert jest bardzo fajną alternatywą - surface mount czy jakoś tak. (Hubert partaczu czemu nie dałeś zielonych klamer? Czy to tylko tak na fotce wygląda? ;-) )

Oż Ty! Oczywiście, że klamra jest zielona... ale to foliage green. Sam używasz klamer w tym kolorze, więc nie cwaniakuj :P

Ostatnio edytowano Pn cze 25, 2007 12:23 pm przez Orkan, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 6:35 am 
Moderator

Kangur. Detal - hurt. Zaraz wyjaśnię ci o co chodzi... 220 Euro to grosze? To 3/4 mojej pensji, wybacz. Poza tym na cholerę mi 1000 sztuk? Ja chce 10 do jednego projektu i tyle chciałbym kupić. I to się Kangurze nazywa detal :) Szerzej: handel detaliczny :)
Co do nazywania FG zielonym to ja bym Hubert nie przesadzał :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 6:37 am 
ORKAN Tactical

Wuki napisał(a):
Co do nazywania FG zielonym to ja bym Hubert nie przesadzał :)

Absolutnie się z Tobą zgadzam, ale dobrze wiesz, że ciężko teraz gdziekolwiek znaleźć klamry ITW w normalnym zielonym kolorze.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 12:24 pm 
Specops

wybacz - nie mówie że 220 Ero to mało kasy, w kontekście 1000 klamer to dość tanio za jeden element - to raz.

dwa - czasem trzeba zamawiać 10 000sztuk ( na szczęście mnie to ominęło jak na razie) niektórych podzespołów.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 4:09 pm 
Moderator

Grrr Kangurku... niektóre rzeczy nie są dostępne w detalu/handlu detalicznym bądź ich cena jest zaporowa. Dlatego fajnie, że w katalogach jest tylko, że nas ten fakt w żaden sposób nie cieszy.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 19, 2008 12:34 pm 
Moderator

UWAGA. ITW NEXUS ma wreszcie przedstawiciela na Polskę http://www.benetex.pl/ (kolekcja europejska)

Tytuł:
PostNapisane: So sty 19, 2008 3:27 pm 
Jestem tu od niedawna

Ktoś może ma ich ofertę?? szczególnie interesują mnie dostępne u nich materiały typu cordura w CCE itp

wiem, ze wysyłają darmową ofertę, ale może ktoś już ma i mógł by tu zamieścić??

Tytuł:
PostNapisane: So sty 19, 2008 3:35 pm 
ORKAN Tactical

Kiedyś się ich pytałem o Cordurę, sprzedają od 1000mb.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 19, 2008 5:01 pm 
Jestem tu od niedawna

Ech...na tyle to ani mi nie potrzebne, anie mnie nie stać... :wink:

więc powrócę do systematycznego przeczesywania allegro w poszukiwaniu CCE ( jeśli ktoś ma na zbyciu albo wie gdzie dostać za rozsądną cenę i w niedużych ilościach to proszę o PW) :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1