Forum Krawiectwa Taktycznego - ORKAN Tactical

Oporządzenie / Umundurowanie / Krawiectwo Taktyczne
Teraz jest Śr kwi 22, 2026 9:26 am

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 16, 2007 11:05 pm 
Moderator

Siatka jest przereklamowana. Działa chyba tylko na psychikę. jak sie pocisz to nie ma zmiłuj się. Spocisz sie tak czy inaczej. Co innego całkowicie profilowane plecy ( oparte na poduszkach vide plecak Cavtana) czy fajny system kanałów. Siatka - niewiele warta.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 16, 2007 11:08 pm 
ORKAN Tactical

Bluźnisz, ale nie mam siły Cię bić. Siatka działa, jeśli jest odpowiednio gruba.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 16, 2007 11:15 pm 
Moderator

Taaaaa... pamiętaj, ze zależy jak się pocisz. Wiele osób spotkałem którym nic nie pomoże. W tym mnie.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 09, 2008 1:36 pm 
ORKAN Tactical

Siatka przede wszystkim zapobiega odparzeniom.

Opinia z użytkowania przerobionego przeze mnie plecaka PP25 w Afganistanie

Cytuj:
Sam standardowy plecak patrolowy Janysport 25L jest przeciętną konstrukcją lecz po twoich przeróbkach po części zaproponowanych przeze mnie jest całkiem dobrym plecakiem. Po pierwsze zwiększenie ilości taśm montażowych powiększyło znacznie ładowność plecak poprzez większą ilość przyczepionych na zewnątrz kieszeni i ładownic. Lepszy, mocniejszy i bardziej ergonomiczny chwyt transportowy jest dużo wygodniejszy w użytkowaniu. Podklejenie i uszczelnienie całego plecaka spowodowała praktycznie jego nie przemakalność w 95% ( sprawdzone poprzez długo trwały nie kontrolowany wyciek wody i benzyny na plecak podczas jazdy Hammerem). Zrobienie dwóch dodatkowych otworów po bokach na antenę, lepsze wytłumienie pleców i szelek dało dużo większy komfort podczas noszenia w plecaku radia niż w standardowej konstrukcji. Siatkowa kieszeń w środku daje możliwość zobaczenia przenoszonych przedmiotów bez ich wyciągania. Mała wyciągana kieszeń ( na fastex)jest bardzo praktyczna do drobnych rzeczy często wyciąganych – nie trzeba ich szukać po całym plecaku.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1